Ovocná Šťáva

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3kg ovoce / podle toho jaké máte - jahody , rybíz , angrešt .....atd , 4litr. studené vody , 8dkg kyseliny citronové , Přípravek proti kvašení je dobrý  od  Dr.Oetkera na zavařeniny / Cukr krystal

POSTUP PŘÍPRAVY

Dáme 3kg ovoce do velkého kbelíku , rozmačkáme v ruce! / pokud použijete mixér zbytečně se nadělá spousta pěny / nalijeme na to 4 litry studené vody . Přidáme kyselinu citronovou a necháme 24 hodin odstát . Potom scedíme přes husté sítko . Nemačkáme to moc, jenom malinko / páč se pak z toho udělá taková ta pěna / Pak do scezené šťávy přidámce cukr krystal . Na 1 litr šťávy 1 kg cukru . Přidáme přípravek proti kvašení . Pořádně rozmícháme cukr . Pak nalijeme do lahví . Pořádně zaděláme utáhneme závit a můžete uskladnit . Tato sťáva Vám vyrží i do dalšího roku .V tmavém sklepě měla výdrž i 3 roky
Opravdu doporučuji . Jelikož se nevaří zůstávají tam veškeré vitamíny a barva je krásná :o))