Strava je důležitou součástí , která ovlivňuje ozdravné procesy v našem těle. Záleží na tom, co sníme a vypijeme. Podle toho pro nás bude lehčí nebo těžší přijmout pozitivní stimuly v podobě reiki.

Chce-li člověk aktivně přispět k vlastnímu ozdravění, měl by určitě upravit svůj jídelníček.

 

VHODNÉ POTRAVINY:

  • čerstvé ryby - sladkovodní i mořské - připravené nejlépe v páře nebo pečené (ne smažené)

  • čerstvé ovoce a zelenina - hlavně jablka, hrozny, jahody, meloun, zázvor, bílé hlávkové zelí, brambory, celer, kysané nepasterované zelí, červená řepa, rajčata, celozrné obilniny (špalda, oves, amaranth, pohanka)

  • z nápojů zelený čaj, lékořicový čaj, čerstvé mléko a jogurty, sojové nápoje, med, tofu

  • POTRAVINY V OMEZENÉM MNOŽSTVÍ:

    • pasterizované mléčné výrobky, maso, káva čerstvě mletá, vejce, černý čaj, čokoláda, kakao

     

    ZAKÁZANÉ POTRAVINY:

    • vepřové a hovězí maso a výrobky, které je obsahují (salámy, uzeniny, sádlo...)

    • rafinovaný cukr, umělá sladidla

    • potraviny z konzerv nebo denaturované (polévky z pytlíku, instantní kaše, ovocné, zeleninové a masové konzervy)

    • veškeré trvanlivé mléčné výrobky

    • potraviny obsahující mnoho chemikálií (konzervanty, barviva, stabilizátory, ochucovadla)

    • instatní káva i čaj

    • pokrmy připravované v mikrovlnné troubě

    • ztužené tuky a oleje

    Pro zdraví těla i ducha je vhodné konzumovat potraviny čerstvé nebo čerstvě uvařené. Nic ohřívaného! Několikanásobně ohřívané potraviny neobsahují žádné vitální látky a mají velmi málo životní energie. Jsou těžko stravitelné, zatěžují a zanášejí látkovou výměnu. Měli bychom se vyhýbat i pokrmům vařeným nebo ohřívaným v mikrovlnné troubě!!!

 

PROČ NEPOUŽÍVAT MIKROVLNNOU TROUBU?

Ačkoli může být mikrovlnná trouba naším velkým pomocníkem, je v zájmu našeho dobrého zdraví se jí zbavit!.

V mikrovlnné troubě totiž nedochází jen k všeobecně proklamovanému ohřevu jídla prostřednictvím rozkmitání molekul v něm obsažené vody, ale bohužel dochází i ke změně chemické struktury velkého množství molekul. Bylo dokonce prokázáno, že v potravinách ohřívaných mikrovlnným zářením se vytváří dioxiny, které patří mezi nejvíce toxické látky pro lidský organismus. Navíc mají velmi pomalou dobu odbourávání z těla.

Při pokusech se zjistilo, že po konzumaci jídla z mikrovlnky se chemické složení krve daného člověka na přechodnou dobu částečně změnilo a svou strukturou připomínalo složení krve zasažené rakovinou.

Při občasném použití mikrovlnné trouby, má lidský organismus schopnost se dostat na původní úroveň. Ale při pravidelném konzumování takto upravených jídel je vysoce pravděpodobné, že jednou tělo už nedokáže napravit škody tímto napáchané a výsledkem může být třeba právě rakovinové onemocnění.

Mnoho lidí, si myslí, že správně jedí, nepijí alkohol, nekouří a sportují, a proto nemohou rakovinou onemocnět. Bohužel si ale neuvědomují, že právě dlouhodobý příjem toxinů ze stravy upravené v mikrovlnce může takové onemocnění vyvolat

Obrazek

Výrobci mikrovlnných trub samozřejmě něco takového nepřipoštějí, a je to pochopitelné. Vždyť jsou na jejich výrobě a prodeji životně závislí. Tito výrobci zneužívají ten fakt, že přímá souvislost mezi škodlivostí mikrovln a onemocněním rakovinou může představovat odstup až několika let. to je příliš dlouhá doba na to, aby se dalo jednoznačně prokázat, že tam příčinná souvislost existuje.

Tento článek si v žádném případě neklade za cíl poškodit výrobce mikrovlnných trub. Má ale ukázat i jinou stránku věci. Zde uvedená fakta se zakládají na studiích a výzkumech nezávislých testovacích institucí, vědců a lékařů. Je tedy na každém z nás jak se ke svému zdraví postavíme.